Astromodaus ja IR-modaus kameralle Näytä suurempana

Astromodaus ja IR-modaus kameralle

Haluatko kuvata avaruutta astromodatulla kameralla? Tarvitsetko kameran, jolla voit kuvata myös silmälle näkymättömiä infrapuna-aaltoja? JAS Kamerahuolto tekee kameramodauksia vuosien kokemuksella erilaisiin käyttötarkoituksiin. Suunnittelemme ja toteutamme muutostyöt eri kamerarungoille ja tarkoituksille yksilöllisesti, joten kysy rohkeasti tarjousta toivomastasi paketista.

Lue lisää alta

Tiedot


Kysy tuotteesta
Astromodaus ja IR-modaus kameralle

Astromodaus ja IR-modaus kameralle

 

Lisätiedot

Tuoteryhmä Huolto

Tiedot

Mitä tarkoittaa astro- ja ir-modaus kameralle

Ihmissilmillä ei ole mahdollista nähdä kaikkea ympärillämme vallitsevaa valoa. Valo on sähkömagneettista säteilyä eri taajuuksilla (spektri) ja infrapuna sen sijaan on säteilyä taajuudella jota ihminen ei näe. Tekniikan avulla se voidaan tehdä meille näkyväksi. Järjestelmäkameran kennon edessä on normaalisti suodin, joka suodattaa kennolle menevästä valosta näkymättömät aallonpituudet pois. Näin ottamamme valokuvat näkyvät sellaisena kuin me normaalisti ympäristömme näemme. Kun tämän suodin poistetaan, alkaa kuvissa näkymään myös muut valoaallonpituudet ja ottamamme kuvat näyttävät erilaisilta.  

Suotimen poistamisesta on hyötyä monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Yksi niistä on astrovalokuvaus, jossa halutaan saada näkyviin enemmän taivaan kappaleista säteilevää valoa, kuten kaasusumuja ja muita syvätaivaan ilmiöitä. Suotimen poistosta on hyötyä myös esimerkiksi viranomaispuolella rikostutkinnassa, sekä lääketieteellisellä puolella sairaaloissa. Myös maanviljelijät tai metsänomistajat voivat käyttää IR-kuvausta nähdäkseen missä kunnossa metsä tai sato on. 

Kun suodin poistetaan kameran kennon edestä, sen tilalle on joissain tapauksissa laitettava korvaava suodin, jotta valo taittuu taas kennolle oikealla tavalla. Tilalle voidaan laittaa kirkas suodin tai vain tiettyjä aallonpituuksia läpäisevä tai poistava suodin. Tarjolla on myös drop-in suotimia, jotka ovat helposti vaihdeltavissa tilanteen ja halutun lopputuloksen mukaan. Suotimen poiston jälkeen kameran automaattitarkennus saattaa olla pielessä. Kameralle tehdään mahdollisuuksien mukaan rungon tarkennuksen säätö, jotta sillä voisi taas tarkentaa automaattitarkennuksella haluamaansa kohteeseen. 

Kun kamera on modattu sillä ei voi enää ottaa aivan tavallisia kuvia. Modattavan kameran tulee siis olla sellainen, jonka raaskit uhrata tähän käyttöön. Toisaalta emme välttämättä suosittele tekemään modausta ikivanhaan kameraan, koska sen käyttöikä ja korjausmahdollisuudet saattavat olla tiensä päässä, jolloin erikoismodauksen teettämisestä ei ole sinulle pitkään iloa. Lisäksi kameran on oltava sen verran kestävä, ettei se ota nokkiinsa monen tunnin kuvausreissusta pakkasessa. 

Annamme mielellämme lisätietoa astro- ja IR-modaukseen liittyen ja autamme sopivan kameran ja uuden suotimen valinnassa. Vaihtolaite-osastoltamme löytyy myös usein hyviä kamerarunkoja modattavaksi. Ole yhteydessä, niin suunnitellaan sinulle sopiva paketti tai pyydä tarjous haluamastasi modauksesta! Lisätietoja ja tarjouksen voit kysyä lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen: 
info@jastekniikka.fi
BLOGI: Kiehtova astrovalokuvaus - Janne Heinonen