Vintage-kauppa 


Vintage-kauppaamme on listattu pieni osa alati muuttuvasta vintage-kokoelmastamme, joka sijaitsee Turun myymälässämme, kameramuseomme ohella. Kaikki myynnissä olevat tuotteet on puhdistettu ja testattu, sekä tarvittaessa myös huollettu. Kaikki tuotteet ovat toimintakunnossa, ellei tuotekuvauksessa toisin mainita. Tuotteet on mahdollista saada nähtäville myös Helsingin myymälään.


Vintage-kauppamme myös ostaa filmikameroita, objektiiveja ja muuta vintagekalustoa. Jos haluat vanhoista filmikameroistasi tarjouksen, tai sinulla on muita vintage-aiheisia kysymyksiä, ota yhteyttä osoitteeseen myynti@jastekniikka.fi.

Meiltä myös vintage-laitteiden huollot ja korjaukset ammattitaidolla.

/sivu
 • Vintage
  145,00 €

  500mm peilitele M42-kiinnityksellä. Siisti yksilö tasaisella tarkennuksella ja kirkkaalla optiikalla. Sisäänrakennettu vastavalosuoja. Mukana alkuperäinen linssilaukku neljällä suotimella (oranssi, vihreä, ND ja UV) ja linssinsuojilla. Made in USSR.

  145,00 €
 • Vintage
  1 750,00 €

  Antiikkinen ja harvinainen supernopea 100mm Pariisista. Puhdistusjälkiä löytyy, linssit ovat pehmeää lasia, mutta ilman isompia naarmuja. Joitain pölyhippuja, mutta kokonaisuudessaan varsin vähäpölyinen. Ajalle tyypillisesti joitain ilmakuplia linsseissä. Himmenninlehdissä (joita on 18kpl!) jälkiä, mutta himmennin säätyy mukavasti. Keräilylinssi.

  1 750,00 €
 • Vintage
  299,00 €

  Fujin premium-filmipokkari teräväpiirtoisella Super-EBC Fujinon 28mm f/3.5 laajakulmaobjektiivilla. Erinomaisessa ja täydessä toimintakunnossa, optiikka siisti. Normaalia kevyttä käytön jälkeä, alumiiniteipillä peitetty nimikaiverrus etukuoressa. Testattu filmillä. Alkuperäinen rannehihna ja suojapussi mukaan.

  299,00 €
 • Vintage
  1 100,00 €

  Fujin hieno 6x9 keskiformaatin mittaetsinkamera terävällä 65mm f/5.6 EBC Fujinon-SW objektiivilla (28mm kinovastaava). Erinomaisessa kunnossa, suljinajat kohdillaan, optiikka siisti, etsin kirkas ja mittaetsin tarkentaa oikein. Kevyttä käytön jälkeä ja pari murtumaa muovisessa ulkokuoressa. Laskurilukema 159, eli n. 1590 valotusta. Maisemakuvaajan...

  1 100,00 €
 • Vintage
  25,00 €

  Tähyslasi Canon New F-1:lle. Käytön jälkeä ja vähän kulumia mattalasillakin, nämä eivät kuitenkaan varsinaisessa käytössä ilmene.

  25,00 €
 • Vintage
  49,00 €

  Perusetsin Canon New F-1 rungoille. Jonkin verran ulkoista kulumaa ja patinaa, etsinkuva kirkas ja selkeä.

  49,00 €
 • Vintage
  89,00 €

  Minoltan filmipokkari automaattitarkenteisella 38mm f/2.8 Rokkor linssillä. Täydessä toimintakunnossa, linssi on siisti, ulkoasu varsin miellyttävä. Uudet valotiivisteet. Kotelo hihnalla, sekä linssinsuoja mukaan. Käyttää tavallisia 1.5V AA-paristoja.

  89,00 €
 • Vintage
  75,00 €

  Monipuolinen ja vähän laadukkaampi Canon FD -zoom kiinteällä f/4 valovoimalla. Optiikka siisti. Tarkennuksessa pieni välys, mutta tarkennustuntuma silti miellyttävä. Linssinsuojat mukaan.

  75,00 €
 • Vintage
  245,00 €

  Kamerarunko ja linssi molemmat täydessä toimintakunnossa. Uusitut valotiivisteet. Linssin tarkennus sulava, himmennin napakka. Etulinssissä pieni jälki, tällä ei vaikutusta kuvaan. Ei liiallista pölyä. Normaalia ulkoista käytön jälkeä. Canonin linssinsuoja ja suomenkielinen käyttöohje mukaan.

  245,00 €
 • Vintage
  80,00 €

  Lyhyt tele / potrettilinssi Pentaxin 6x7 kameroille. Todella, todella rujo ulkoasu, mutta optiikka on ilman naarmuja tai muita kulumia. Vähän pölyä, mutta ei liiallisesti. Tarkennus tasainen, himmennin napakka. Integroitu vastavalosuoja on jumissa. Pentaxin linssinsuojat mukaan.

  80,00 €
 • Vintage
  145,00 €

  Yksi pienimmistä 35mm filmijärjestelmäkameroista valovoimaisen ja skarpin normaaliobjektiivin kera. Täydessä toimintakunnossa, normaalia käytön jälkeä. Objektiivi erinomaisessa kunnossa sekin, tarkennus tasainen ja sulava, optiikka siisti. Linssinsuoja mukaan.

  145,00 €
 • Vintage
  1 900,00 €

  Legendaarinen 6x7 ruutua kuvaava keskiformaatti-rangefinder ulkoisesti hyvinkin kuluneessa, mutta täydessä toimintakunnossa. Suljinajat kohdillaan, mittetsin säädetty, etsinnäkymä kirkas ja selkeä, valotusmittari näyttää asianmukaisia lukemia. Optiikkana skarppi 80mm f/2.8 Nikkor, joka on vähäpölyinen ja naarmuton. Alkuperäinen hihna ja käyttöohje mukaan....

  1 900,00 €
 • Vintage
  75,00 €

  Tyylikäs Minox 35ML / Balda CE35 -tyylinen filmipokkari 38mm f/2.8 optiikalla. Mukana näppärä lisäsalama. Täydessä toimintakunnossa, optiikka siisti, normaalia ulkoista käytön jälkeä.

  75,00 €
 • Vintage
  200,00 €

  Täysin mekaaninen Pentax-klassikko erinomaisessa kunnossa. Kaikin puolin toimiva, valotus ja suljinajat kohdillaan. Normaalia käytön jälkeä. Optiikkana kompakti 50mm f/2 normaalilinssi, jossa tasainen tarkennus ja siisti optiikka. Uudet valotiivisteet ja peilin pehmuste.

  200,00 €
 • Vintage
  100,00 €

  Kompakti filmirunko Contax-Yashica -kiinnityksellä, näppärän yleiszoomin kera. Aukon esivalinnan automatiikka tai manuaalivalotus. Runko erinomaisessa ja täydessä toimintakunnossa, normaalia käytön jälkeä. Uudet nahat, valotiivisteet ja peilin pehmuste. Linssi kaikin puolin erinomaisessa kunnossa, linssinsuoja tulee mukaan.

  100,00 €
 • Vintage
  89,00 €

  Kompakti ja kevyt 28mm Ai-s -laajakulma erinomaisessa kunnossa, niin mekaanisesti kuin optisestikin. Ulkoasukin varsin siisti. Nikonin linssinsuojat mukaan.

  89,00 €
 • Vintage
  195,00 €

  Taskukokoinen mittaetsinkamera skarpilla 35mm f/2.8 F-Zuiko -linssillä. Täydessä toimintakunnossa, optiikka siisti, ulkoasukin varsin miellyttävä. A11 salamalaite ja rannehihna mukaan.

  195,00 €
 • Vintage
  200,00 €

  Siemensin elokuvakamera todennäköisesti 1930-luvun lopulta, malli C. Meyer Anastigmat 20mm f/1.5 linssi, joka on vähän utuinen, mutta ilman naarmuja. Mekaanisesti erinomaisessa kunnossa, varsinkin ikäisekseen ja jousimoottori raksuttaa edellen mukavasti eteenpäin. Käyttää Siemensin omia kasetteja, joihin filmi ladataan. Mukana laukku, vihersuodin ja kolme...

  200,00 €
 • Vintage
  75,00 €

  Mekaaninen filmirunko M42-objektiiveille valovoimaisen normaaliobjektiivin kera. Jonkin verran käytön jälkeä, mutta kaikin puolin toimivat. Linssi ei vähäpölyisin yksilö, mutta ei mikään pölypussikaan. Uudet valotiivisteet.

  75,00 €
 • Vintage
  75,00 €

  Suhteellisen harvinainen mittaetsinkamera valovoimaisella 40mm f/1.7 linssillä ja automaattivalotuksella. Erittäin siisti ulkoasu, etsin vähäpölyinen ja selkeä, mittaetsin kohdillaan. Valotusautomaatiikka, suljin ja tarkennus ok, mutta alivalotuksesta varoittava valo ei toimi. Uudet valotiivisteet. Sama kamera kuin Computor II.

  75,00 €
 • Vintage
  75,00 €

  Yksi pienimpiä Nikonin filmirunkoja. Erinomaisessa ja täydessä toimintakunnossa, normaalia käytön jälkeä. Uudet valotiivisteet ja peilin pehmuste.

  75,00 €
 • Vintage
  275,00 €

  Harvinainen normaaliobjektiivi Alpan K-bajonettirungoille. Normaalia ulkoista kulumaa, muutoin erinomaisessa kunnossa. Optiikka siisti ja tarkennus sulava. Made in Japan.

  275,00 €
 • Vintage
  45,00 €

  Erinomaisessa ja täydessä toimintakunnossa. Vain normaalia käytön jälkeä.

  45,00 €
 • Vintage
  40,00 €

  Monipuolinen yleiszoom Canon FD -kiinnityksellä. Optiikka siisti, tarkennus vähän kuivakka, mutta tasainen. Canonin linssinsuojat mukaan. Optiikan piirtoa parantaa yksi asfäärinen linssielementti.

  40,00 €
 • Vintage
  45,00 €

  2x telejatke Canon FD -linsseille. Siistissä ja erinomaisessa kunnossa, kaikin puolin. Suojatulpat ja kotelo mukaan.

  45,00 €
 • Vintage
  85,00 €

  Kompakti laajakulma OM-kiinnityksellä. Optiikka siisti, normaalia kevyttä käytön jälkeä. Tarkennus ehkä vähän kuivakka, mutta tasainen ja ilman välystä. Olympuksen linssinsuojat ja alkuperäinen metallinen vastavalosuoja mukaan.

  85,00 €
 • Vintage
  90,00 €

  Olympuksen kompakti ja skarppi normaalilasi. Ulkoista kulumaa on jonkin verran. Tarkennus lähitarkennusetäisyyksillä (0.45-1m) aavistuksen jäykänpuoleinen, mutta varsin vähäisesti ja on täysin käyttökelpoinen lähellekin tarkennettaessa. Ei liiallista pölyä optiikassa, piirtää hienosti. Linssinsuojat mukaan.

  90,00 €
 • Vintage
  145,00 €

  Kompakti filmirunko Contax-Yashica -kiinnityksellä, rungon design by Porsche. Optiikkana Yashican näppärä pikkuzoom. Aukon esivalinnan automatiikika tai manuaalivalotus. Runko erinomaisessa ja täydessä toimintakunnossa, jonkin verran käytän jälkeä. Uudet valotiivisteet ja peilin pehmuste. Linssin mekaniikka sulavaa, optiikka siisti.

  145,00 €
 • Vintage
  175,00 €

  Mainio Pentaxin filmijärkkäri skarpilla 50mm f/1.7 normaaliobjektiivilla. Valittavissa manuaalinen, aukon esivalinnan automatiikka tai täysautomaattinen valotus. Erinomaisessa toimintakunnossa, normaalia käytön jälkeä. Uudet valotiivisteet. Objektiivi siisti ja tarkennus tasainen. Suomenkielinen käyttöohje ja linssinsuoja mukaan.

  175,00 €
 • Vintage
  75,00 €

  Näppärä filmijärkkäri Contax/Yashica -kiinnityksellä. Manuaalivalotus, aukon esivalinnan automatiikka tai täysin automaattinen program-valotus. Automaattinen filminsiirto. Erinomaisessa ja täydessä toimintakunnossa. Optiikkana hyvälaatuinen 42-75mm pikkuzoom, joka sekin siistissä ja erinomaisessa kunnossa. Käyttää tavallisia 1.5V AA-paristoja.

  75,00 €
 • Vintage
  299,00 €

  Monipuolinen Canon FD -runko erittäin siistissä, liki uudenveroisessa ja täydessä toimintakunnossa. Maalipinta edelleen kauniin satiininen. Vain erittäin vähäistä kulumaa hihnankiinnikkeiden kohdalla. Valotiivisteet ja peilin pehmuste uusittu. Canonin runkotulppa mukaan. Upea!

  299,00 €
 • Vintage
  75,00 €

  Tyylikäs Bessamatic 50mm f/2.8 Color-Skopar X -normaalioptiikalla. Runko ja linssi erittäin siistissä ulkoisessa kunnossa. Suljin toimii kaikilla ajoilla, mutta valotusmittari ei toimi. Linssin optiikka siisti ja tarkennus tasainen. Myydään pääasiassa keräilyesineenä, kameran linkitetty valotuksensäätö on melkoisen hankala käytössä. Alkuperäinen...

  75,00 €
 • Vintage
  39,00 €

  Olympuksen 7x21 pikkukiikarit käyttämättömänä pakkauksessaan. Porroprisma, 7.5° kuvakulma, paino 185g. Myyntipakkaus, suojakotelo ja okulaarisuojat mukaan.

  39,00 €
 • Vintage
  25,00 €

  Englantilainen 6x9 laatikkokamera 1920-luvulta. Suljin liikkuu, etsimet ja linssi kuvauskunnossa. Käyttää 120-filmiä. Painauma toisella kyljellä. Myydään keräilyesineenä.

  25,00 €
 • Vintage
  79,00 €

  Kompakti 6x6 -folderi vuodelta 1949/1950, pinnoitetulla 7,5cm f/4.5 Novar Anastigmat -linssillä ja Prontor-S sulkimella. Hitaat suljinajat ja itselaukaisin takkuavat, 1/25s ja nopeammat kunnossa. Linssissä kevyttä utua, tällä ei pitäisi olla vaikutusta piirtoon. Palje on ehjä, ulkoasu varsin siisti.

  79,00 €
 • Vintage
  55,00 €

  Näppärä Canon EOS -filmikuvaussetti monipuolisella zoom-objektiivilla. Ulkoasu varsin siisti, täydessä toimintakunnossa. Canonin hihna mukaan.

  55,00 €
 • Vintage
  65,00 €

  Täysin mekaaninen mittaetsinkamera 1960-luvun alusta. Objektiivina 45mm f/2.8 Tessar-tyylinen Yashinon. Kaikin puolin toimiva, etsin siisti, optiikka naarmuton ja vähäpölyinen. Normaalia käytön jälkeä. Alkuperäinen nahkakotelo mukaan.

  65,00 €
 • Vintage
  35,00 €

  Uudenveroinen keltasuodin esim. Minoltan rangefinder-linsseille. Myyntipakkauksessaan. 

  35,00 €
 • Vintage
  65,00 €

  Vasemman käden otekahva Canon VT mittaetsinkameralle. Rannehihnalla. Sopii myös VI-T:lle. Käytön jälkiä, toimii hienosti.

  65,00 €
 • Vintage
  29,00 €

  Mamiya 7 -objektiivien takatulppa, syvempi malli, 43mm/50mm/65mm objektiiveille. Käytetty, toimii mainiosti.

  29,00 €
 • Vintage
  325,00 €

  Klassinen jykevä ikiliikkuja toisessa ns. n-versiossaan. Toiminta tasaista ja varmaa, normaalia käytön jälkeä. Pohjassa pieni kaiverrus. Uusitut valotiivisteet. Canonin kuminen runkotulppa mukaan.

  325,00 €
 • Vintage
  45,00 €

  Infrapunakauko-ohjain Nikonin moottoriperille MD-2, MD-11, MD-12, MD-4 ja MD-15. Lähetin, vastaanotin ja liitäntäkaapeli. Kevyttä käytön jälkeä, täydessä toimintakunnossa.

  45,00 €
 • Vintage
  1 450,00 €

  Likilegendaarinen 9x12 / 4x5 -kamera erinomaisessa kunnossa. Mukana kolme objektiivia, kaksi filmikasettia ja tarvikkeita. Sulkimet kunnossa, optiikat siistit. Käytön jälkeä löytyy, mutta yleisilme ihan siisti. Hieno setti!

  1 450,00 €
 • Vintage
  800,00 €

  Nikonin mittaetsinkamera 1950-luvulta normaaliobjektiivilla. Käytön jälkeä löytyy, mutta kamera on erinomaisessa ja napakassa toimintakunnossa. Etsin on siisti, mittaetsin on kohdillaan, tarkennus on sulava ja tasainen. Sonnar-tyylinen 5cm f/2 Nikkor on vähäpölyinen ja himmennin on öljytön. Muutama hento puhdistusjälki ulkopinnoilla, näillä ei mitään...

  800,00 €
 • Vintage
  75,00 €

  Langaton laukaisin (lähetin+vastaanotin) Mamiya 645 AF -kameroille. Hyvin vähäisiä käytön jälkiä, käytännössä uudenveroinen. Myyntipakkaus ja käyttöohjelehtinen mukaan.

  75,00 €
 • Vintage
  150,00 €

  Hieno mekaaninen filmirunko 55mm f/1.7 normaaliobjektiivin kera. Runko erittäin siistissä ja täydessä toimintakunnossa. Uudet valotiivisteet ja peilin pehmuste. Linssi siisti, tarkennus kevyt ja tasainen. Tyylikkäästi patinoitunut alkuperäinen kotelo mukaan.

  150,00 €
 • Vintage
  55,00 €

  Telezoom Canon FD -kiinnityksellä. Erittäin siisti ulkoasu. Tarkennus ja zoom ehkä vähän kuivakat, mutta silti varsin sulavat ja tasaiset. Ei liiallista pölyä. Canonin takatulppa mukaan.

  55,00 €
 • Vintage
  29,00 €

  Tyylikäs ja vähän harvinaismepi musta-keltainen hihna. Leveys 25mm. Vähän kulumaa, mutta kuitenkin verrattaen siisti.

  29,00 €
 • Vintage
  29,00 €

  Hihna Bronica GS-1, ETRS, ETRSi ja SQ-sarjalaisille. Erinomaisessa kunnossa. Leveys 42mm.

  29,00 €
 • Vintage
  79,00 €

  Automaattinen filmipokkari 38mm f/3.5 optiikalla. Täydessä toimintakunnossa, optiikka siisti, etsin kirkas, vain kevyttä käytön jälkeä. Hihna ja suojapussi mukaan.

  79,00 €
 • Vintage
  350,00 €

  Harvinainen Konican "supertele" AR-kiinnityksellä. Todella hienossa kunnossa, kaikin puolin. Vain pieniä ulkoisia käytön jälkiä, optiikka siisti. Alkuperäiset Konican linssinsuojat, kantolaukku, sekä suotimet (UV, Y2, Y3, oranssi ja punainen) mukaan.

  350,00 €
 • Vintage
  85,00 €

  Kompakti filmirunko 35-70mm yleiszoomilla ja moottoriperällä. Pentax K -kiinnitys. Siisti ja täysin toimiva filmikuvaussetti, runko varsinkin siisti. Uudet valotiivisteet ja peilin pehmuste.

  85,00 €
 • Vintage
  275,00 €

  Zeissin 80mm Tessar Hasselbladin 1600F ja 1000F -rungoille. Tarkennus sulava ja tasainen, himmennin säätyy sekin miellyttävästi. Kromaus paikoin kulunut, yleisilme silti ihan siisti. Optiikka vähäpölyinen, linssit naarmuttomat. Alkuperäinen metallinen etutulppa mukaan.

  275,00 €
 • Vintage
  75,00 €

  Rollein filmipokkari käsitarkenteisella ja skarpilla 38mm f/2.8 Rolleinon -linssillä. Automaattivalotus. Siisti ja täydessä toimintakunnossa. Rollein linssinsuoja mukaan.

  75,00 €
 • Vintage
  65,00 €

  Jämerä filmipokkari 38-105mm zoomilla, jossa kuvanvakaaja. Täydessä toimintakunnossa, normaalia käytön jälkeä. Panoraama-rajaustoiminto.

  65,00 €
 • Vintage
  89,00 €

  Nikonin laatupokkari 38-130mm objektiivilla. Erittäin siistissä ja täydessä toimintakunnossa. Objektiivissa käytetty laadukkaita asfäärisiä linssejä ja ED-lasia.

  89,00 €
 • Vintage
  120,00 €

  Nikonin laatupokkari 38-120mm objektiivilla. Erittäin siistissä ja täydessä toimintakunnossa. Ulkoasu liki uudenveroinen. Objektiivissa käytetty laadukkaita asfäärisiä linssejä ja ED-lasia.

  120,00 €
 • Vintage
  110,00 €

  Pentaxin filmipokkari 38-140mm zoomilla. Erinomaisessa kunnossa, kaikin puolin. Tyylikäs ulkoasu, laadukasta tekoa.

  110,00 €
 • Vintage
  45,00 €

  Peruszoom Pentaxille erinomaisessa kunnossa. 1:4 "makro"-toiminto. Linssipinnat ovat siistit, tarkennus- ja zoom-renkaat pyörivät tasaisesti. Tulpat mukaan.

  45,00 €
 • Vintage
  25,00 €

  Täydellinen loittorengassetti Konica AR -objektiiveille ja rungoille. Kaikin puolin erinomaisessa kunnossa.

  25,00 €
 • Vintage
  45,00 €

  Ricohin laadukas teleprime Pentax K -bajonetilla. Erinomaisessa ja siistissä kunnossa, niin ulkoisesti kuin optisesti. Sisäänrakennettu vastavalosuoja. Ricohin linssinsuojat ja linssikotelo mukaan.

  45,00 €
 • Vintage
  89,00 €

  Teleobjektiivi OM-kiinnityksellä. Vanhempi ns. "silver nose" versio. Erittäin siisti ulkoasu, optiikkakin vähäpölyinen ja tarkennus tasainen. Olympuksen linssinsuojat ja alkuperäinen linssikotelo mukaan.

  89,00 €
 • Vintage
  39,00 €

  Oikein hyväkuntoinen 120 filmi-insertti Mamiya M645:lle. Kotelo mukaan.

  39,00 €
 • Vintage
  90,00 €

  Olympuksen kompakti filmirunko. Normaalia käytön jälkä, täydessä toimintakunnossa. Uudet valotiivisteet. Olympuksen runkotulppa mukaan.

  90,00 €
 • Vintage
  90,00 €

  Kompakti Canonin filmirunko aukon esivalinnan automatiikalla. Erinomaisessa kunnossa, kaikin puolin. Valotiivisteet ja peilin pehmuste uusittu. Kuminen Canonin runkotulppa mukaan.

  90,00 €
 • Vintage
  220,00 €

  Harvinainen englantilainen kompaktikamera 1940- ja 1950-lukujen taitteesta. Tyylikäs ja uniikki emaloitu ulkoasu. Linssi ja etsin siistit. 1/25s suljinajalla suljinlamellit liikkuvat laiskasti. Filminsiirto-/sujinviritysrulla vapautuu nihkeästi, vaatii laukaisimen painamisen aivan pohjaan asti. Myydään siis ensisijassa keräilyesineenä. Kotelo mukaan.

  220,00 €
 • Vintage
  75,00 €

  Sääsuojattu tukevarakenteinen filmipokkari 38-105mm zoomobjektiivilla. Erinomaisessa ja täydessä toimintakunnossa. Kotelo ja hihna mukaan.

  75,00 €
 • Vintage
  175,00 €

  Skarpilla 35mm f/3.5 Carl Zeiss T* Tessar -objektiivilla varustettu laadukas filmikompakti. Erinomaisessa ja täydessä toimintakunnossa. Tyylikäs suojakotelo ja hihna mukaan. Käyttää tavallisia 1.5V AA-paristoja.

  175,00 €
 • Vintage
  175,00 €

  Lyhyt tele Bronican SQ-sarjan kameroille. Jonkin verran ulkoista kulumaa. Tarkennus on sulava ja tasainen. Vähän pölyä optiikassa, mutta ei liiallisesti. Linssinsuojat ja Bronican alkuperäinen linssikotelo mukaan. Kinovastaavuus n. 85mm.

  175,00 €
 • Vintage
  165,00 €

  Teleobjektiivi Bronican SQ-sarjan kameroille. Siistissä ja täydessä toimintakunnossa. Linssinsuojat mukaan. Kinovastaavuus n. 110mm, joten loistava potrettioptiikaksi.

  165,00 €