Nikon D500 Näytä suurempana

Nikon D500

Huippumallin tehokkuutta, DX-koon joustavuutta.
D500 avaa uusia ulottuvuuksia.

Tiedot

Toimitukset käynnissä

1 990,00 €

Lisätiedot

Tuoteryhmä Järjestelmäkamerat
Malli Nikon D500

Tiedot

D500 on Nikonin FX-koon D5-huippukameran pienempi sisarmalli, joka tarjoaa hämmästyttävää tehokkuutta ja tarkkuutta. Nikonin seuraavan sukupolven 153 pisteen automaattitarkennusjärjestelmä kattaa erittäin laajan kuva-alan. Uudet kuva- ja mittauskennot takaavat uskomattoman tarkan kohteiden tunnistuksen ja yksityiskohtaisuuden. Kameralla voi ottaa jopa 10 kuvaa sekunnissa, ja tehokas puskuri mahdollistaa jopa 200 NEF (RAW) -kuvan ottamisen yhtenä nopeana kuvasarjana. Näiden ominaisuuksien ansiosta parhaalla mahdollisella kuvanlaadulla voi kuvata jopa uskomattoman 20 sekunnin ajan. D-videotoiminnolla rajojaan koettelevat videokuvaajat voivat tallentaa kameralla erittäin tarkkoja, jopa 29 minuutin ja 59 sekunnin pituisia 4K/UHD-videoita.
HUIPPULUOKAN AUTOMAATTITARKENNUS: USKOMATON TARKKUUS

Nikonin FX-koon D5-huippukamerassa käytetyllä automaattitarkennusjärjestelmällä varustettu Nikon D500 tarkentaa äärimmäisen tarkasti jopa lähes pimeässä. Uskomattoman 153 tarkennuspisteen ja 99 ristikkäistyyppisen tunnistimen ansiosta tämä ilmiömäinen automaattitarkennusjärjestelmä on ennennäkemättömän laaja-alainen: tarkennuspisteet kattavat etsinkuvan lähes sen koko leveydeltä. Automaattitarkennuksen herkkyys, joka ulottuu keskimmäisessä tarkennuspisteessä aina –4 EV:hen ja kaikissa muissa tarkennuspisteissä –3 EV:hen saakka (ISO 100, 20 °C), takaa erinomaisen suorituskyvyn heikossa valaistuksessa. Suurella nopeudella liikkuvia pieniä kohteita voidaan seurata aivan uuden luokan tarkkuudella, ja kuvan reunoilla olevat kohteet tunnistetaan helposti. Jatkuvassa tarkennustilassa järjestelmän voi määrittää toimimaan 153, 72 tai 25 pisteen alueella. Kaikki 153 tarkennuspistettä ovat yhteensopivia AF NIKKOR -objektiivien kanssa, joiden suurin aukko on vähintään f/5,6. Keskialueen 15 tarkennuspistettä taas toimivat, kun tehollinen aukko on f/8.

ENTISTÄ ENEMMÄN MAHDOLLISUUKSIA: HUIPPULUOKAN NOPEUS

Nikon D500:n erinomainen suorituskyky helpottaa tärkeiden hetkien vangitsemista. Automaattivalotuksella ja -tarkennuksella tai peili nostettuna voi ottaa jopa 10 kuvaa sekunnissa. Seurantatarkennusta ja etsimen näkyvyyttä on parannettu merkittävästi. Tämä on kätevää kuvattaessa urheilutapahtumia tai muita tilanteita, joissa kohteet vaihtavat yllättäen suuntaa. Automaattitarkennuksen uusi ASIC-yksikkö varaa automaattitarkennukseen aina mahdollisimman paljon laskentatehoa. Entistä nopeammat vaiheittaiset suljin- ja peilimekanismit lyhentävät merkittävästi etsimen kuvan katkoja nopean sarjakuvauksen aikana. Tehokkaan puskurin ansiosta kameralla voi ottaa jopa 200 NEF (RAW) -kuvaa tai suurta JPEG-kuvaa yhtenä kuvasarjana. Kaksi korttipaikkaa (yksi XQD-korteille ja toinen SD UHS II -korteille) tukevat kameran uskomatonta kuvausnopeutta ja varmistavat, että puskuri tyhjennetään välittömästi seuraavaa kuvasarjaa varten. USB 3.0 -portti mahdollistaa suurten tietomäärien nopean siirron, ja kameran sisäänrakennettu Wi-Fi-yhteys tukee nopeaa langatonta kuvansiirtoa. Vielä tätäkin nopeampaa tiedonsiirtoratkaisua etsivät kuvaajat voivat yhdistää D500:n lisävarusteena saatavaan WT-7A-lähettimeen, jolla tiedostot voidaan siirtää FTP-palvelimelle tai tietokoneeseen jopa 866,7 Mbps:n nopeudella.

HETKEN VANGITSEMINEN: TEHOKKAAT MITTAUS- JA KUVAKENNOT

Olipa aiheena juokseva gepardi tai X Gamesin keskeinen hetki, D500:lla saa varmasti kuvan otettua. Eikä ihan mitä tahansa kuvaa. 20,9 megapikselin DX-koon CMOS-kuvakenno ja 180 000 pikselin RGB-mittauskenno takaavat uskomattoman tarkan kohteiden tunnistuksen, kuvien yksityiskohtaisuuden ja värisävyjen täyteläisyyden. D500:ssa on myös erittäin tarkka 8,0 cm:n (3,2 tuuman), 2 359 000 pisteen kallistettava LCD-kosketusnäyttö, jolloin voi kuvata helposti sekä ylhäältä että alhaalta. Kuvaaja voi vaivattomasti selata kuvia ja valita niistä tärkeimmät sekä lisätä helposti tekijä-, sijainti-, verkko-, IPTC- ja tekijänoikeustiedot paikan päällä. Reaaliaikanäkymässä kosketustoiminnoilla voi asettaa tarkennuspisteen, laukaista sulkimen ja hakea valkotasapainon pistemittauksen esiasetustiedot kuvasta valitun alueen mukaan. Picture Control 2.0 mahdollistaa entistä tarkemman hallinnan helpottamalla parametrien määrittämistä valokuvia otettaessa tai videoita kuvattaessa. Tasainen-esiasetuksen suuri dynaaminen alue helpottaa jälkikäsittelyä, ja Yksityiskohtaisuus-asetus antaa mahdollisuuden hienosäätää yksityiskohtaisuuden astetta.

PIMEÄÄ EI OLE SYYTÄ PELÄTÄ: KUVIA, JOITA MUUT EIVÄT EDES NÄE

Vaikeat valaistusolosuhteet eivät aiheuta Nikon D500:lle ongelmia. Poikkeuksellisen laajan ISO-alueen ansiosta tämä kamera luo uusia kuvausmahdollisuuksia heikossa valaistuksessa ja vangitsee valoalueet uskomattoman hyvin. Nikonin uusi EXPEED 5 -kuvaprosessori varmistaa ennennäkemättömän korkean kuvanlaadun vakio-ISO-herkkyysalueella 100–51 200. Hienoa kohinaa vähennetään merkittävästi, ja jopa suurella ISO-herkkyydellä otettujen rajattujen kuvien laatu säilyy. Lo 1 -asetuksella ISO-alue voidaan laajentaa vastaamaan herkkyyttä ISO 50 ja Hi 5 -asetuksella uskomatonta herkkyyttä ISO 1 640 000. Kameran myös lähes pimeässä toimiva automaattitarkennusjärjestelmä (keskimmäinen tarkennuspiste toimii –4 EV:ssä) mahdollistaa Hi 5 -asetuksella kuvaamisen aivan uusissa tilanteissa. Näiden erittäin suurten ISO-arvojen ansiosta värikuvia voidaan ottaa ilman salamaa, ja siksi kamera soveltuu myös erikoiskäyttöön, kuten valvonta- ja turvallisuussovelluksiin.

ELOKUVAMAISIA 4K/UHD-VIDEOITA

D500 on Nikonin ensimmäinen DX-koon digitaalijärjestelmäkamera, jolla voi kuvata teräväpiirtoisia 4K/UHD-videoita, ja se tuo kuvaamiseen aivan uudenlaista joustavuutta. Kameralla voit kuvata alkuperäisellä rajauksella jopa 29 minuuttia ja 59 sekuntia pitkiä 4K/UHD-videoita (3 840 x 2 160 pikseliä) 30p:n, 25p:n tai 24p:n taajuudella, mikä takaa parhaan mahdollisen kuvanlaadun. Full HD (1080p) -videoita kuvattaessa tallennus on mahdollista jopa 50p:n tai 60p:n kuvataajuudella useissa kennon rajausmuodoissa, alkuperäinen Full HD -rajaus mukaan lukien. Nikonin elektroninen tärinänvaimennus vähentää merkittävästi kameran tärähtämisen vaikutuksia Full HD -videoita käsivaralta kuvattaessa. M-tilassa herkkyys voidaan asettaa ISO 100:sta aina Hi 5:een asti kaikilla videotarkkuuksilla ja kaikissa rajaustiloissa. Automaattista ISO-herkkyyssäätöä käytettäessä arvo voi säätyä ISO 200:sta aina Hi 5:een asti, ja myös suurimmat ISO-asetukset ovat määritettävissä. Kamerassa on laadukas HDMI-lähtö: jopa 4K/UHD-videot voidaan tallentaa kamerassa olevalle muistikortille tai viedä pakkaamattomana HDMI-muodossa 8-bittisessä 4:2:2 YCbCr -tilassa. HDMI-lähtö on käytettävissä kaikilla videotarkkuuksilla etäkuvauksen aikana. Muihin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa sisäänrakennettu väliaika-ajastin ja 4K/UHD-laatuinen ajastettu kuvaus.

DX-KOON JOUSTAVUUTTA: TARVITTAVAA KESTÄVYYTTÄ

Nikon D500 on D5:n pienempi sisarmalli, joka toimii luotettavasti vaativissakin kuvausympäristöissä. Lujatekoisen metallikotelon kestävästä magnesiumseoksesta ja hiilikuidusta valmistetut osat takaavat rungon keveyden ja kestävyyden. Kaikki liitokset, painikkeet ja säätimet ovat täysin säänkestäviä. Energiaa säästävä rakenne lisää akun latauskertojen välillä otettavissa olevien kuvien määrää. Lisävarusteena saatava MB-D17-monitoimiakkuperä tukee kolmea eri akku- ja paristovirtalähdettä sekä helpottaa kameran käsittelyä pystykuvauksen aikana. Tehokkaan sulkimen kestävyys on testattu 200 000 laukaisulla.

NIKKOR-OBJEKTIIVIT: DX-KOON TELEKUVAUKSEN EDUT

Nikonin maineikkaat NIKKOR-objektiivit ovat verrattoman tarkkoja ja monipuolisia. D500 on yhteensopiva kaikkien DX-kokoisten NIKKOR-objektiivien kanssa, ja kameran DX-kuvakennon  rajauskerroin 1,5 tuottaa televaikutelman FX-koon objektiivilla kuvattaessa. Kun D500:aa käytetään yhdessä AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR -objektiivin kanssa, teleasennossa saadaan sama kuvakulma kuin 600 mm:n teleobjektiivilla varustetulla FX-koon digitaalijärjestelmäkameralla. Täyden kennokoon yhdistelmään verrattuna tämä laskee telekuvauskokoonpanon painon ja pituuden kutakuinkin puoleen, ja tästä on todellista etua silloin, kun halutaan matkustaa kevyesti. Kuvaaja voi nyt siirtyä suoraan tapahtumien keskelle tai tarkentaa vaikeassa paikassa olevan linnunpesän reunaan ilman raskaamman ammattilaiskaluston käsittelyyn liittyviä ongelmia.

VALOA VARJOIHIN

D500 on täysin yhteensopiva Nikonin arvostetun iTTL-salamaohjauksen ja luovan valaistusjärjestelmän sekä Nikonin uuden radio-ohjatun kehittyneen langattoman valaistusjärjestelmän kanssa. Tämän ansiosta kameran kanssa voi vaivattomasti käyttää erilaisia salamalaitteita, muun muassa ammattimaista SB-910:tä, helppokäyttöistä SB-700:aa tai radio-ohjaustekniikkaa hyödyntävää SB-5000:ta. Yhdessä lisävarusteena saatavan WR-R10-lähetin-vastaanottimen kanssa D500:lla voi ohjata ja langattomasti laukaista jopa kuusi SB-5000-laitteen ryhmää toisesta huoneesta, nurkan takaa tai ulkona kirkkaassa auringonvalossa.

Lisätarvikkeet