Nikon D5

VBA460AE

Nikonin huippu-DSLR

Kuvaa D5:llä pidemmälle kuin mitä silmä näkee – nauti hämmästyttävästä tehokkuudesta ja tarkkuudesta.


Tiedot

6 390,00 €

Lisätiedot

Tuoteryhmä Järjestelmäkamerat
Malli Nikon D5
Tuotekoodi VBA460AE

Tiedot

Nikonin seuraavan sukupolven 153 pisteen automaattitarkennusjärjestelmällä varustettu D5 pysyy vauhdissa mukana niin kilpailua kuin myös punaista mattoa kuvattaessa. Sen käyttöalue on poikkeuksellisen laaja, ja uusi puskuri mahdollistaa jopa 200 NEF (RAW) -kuvan ottamisen yhtenä nopeana kuvasarjana. Uudet kuva- ja mittauskennot takaavat uskomattoman tarkan kohteiden tunnistuksen ja kuvien yksityiskohtaisuuden. Nikonin historian suurimman laajennetun herkkyysalueen ansiosta voit kuvata niin kirkkaassa auringonvalossa kuin myös astronomisessa hämärässä. D-videotoiminnolla rajojaan koettelevat videokuvaajat voivat tallentaa kameralla erittäin tarkkoja 4K/UHD-videoita.

VASTAA PELIHAASTEISIIN SEURAAVAN SUKUPOLVEN 153 PISTEEN AUTOMAATTITARKENNUKSELLA JA 200 NEF (RAW) -KUVAN PUSKURILLA

Ota peli hallintaan Nikonin uudella, ilmiömäisellä automaattitarkennusjärjestelmällä. Uskomattoman 153 tarkennuspisteen ja 99 ristikkäisen tunnistimen ansiosta D5:n tarkennusjärjestelmä kattaa erittäin laajan kuva-alan. Kuvasitpa kilpailua tai punaista mattoa, kamera pärjää lähes joka tilanteessa. Suurella nopeudella liikkuvia pieniä kohteita voidaan seurata aivan uuden luokan tarkkuudella. Kuvan reunoilla olevat kohteet tunnistetaan helposti, ja pystykuvausta on parannettu merkittävästi. Automaattitarkennuksen herkkyys aina –4 EV:hen saakka (ISO 100, 20 °C) takaa erinomaisen suorituskyvyn heikossa valaistuksessa, ja kaikkia automaattitarkennustiloja on parannettu. Jatkuvassa tarkennustilassa järjestelmän voi määrittää toimimaan 153, 72 tai 25 pisteen alueella. Kaikki 153 tarkennuspistettä ovat yhteensopivia AF NIKKOR -objektiivien kanssa, joiden suurin aukko on vähintään f/5,6. Keskialueen 15 tarkennuspistettä taas toimivat, kun tehollinen aukko on f/8. Tehokkaan puskurin ansiosta kameralla voi ottaa jopa 200 NEF (RAW) -kuvaa tai suurta JPEG-kuvaa yhtenä nopeana kuvasarjana, joka kattaa 100 metrin juoksun finaalin sormea laukaisimelta nostamatta.

LISÄÄ MAHDOLLISUUKSIASI TEHOKKUUDEN JA TARKKUUDEN LOISTAVALLA YHDISTELMÄLLÄ

D5:n ilmiömäisen suorituskyvyn ansiosta voit ottaa kuvia jopa kaikkein vaativimmissa tilanteissa. Automaattitarkennuksen uusi ASIC-yksikkö varaa automaattitarkennukseen aina mahdollisimman paljon laskentatehoa. Olipa toiminta kuinka nopeaa tahansa, kamera ei tunne kompromisseja. Ota jopa 12 kuvaa sekunnissa automaattivalotuksella ja -tarkennuksella tai jopa 14 kuvaa sekunnissa peili nostettuna. Automaattitarkennusta ja etsimen näkyvyyttä on parannettu merkittävästi. Tämä on kätevää kuvattaessa urheilutapahtumia tai muita tilanteita, joissa kohteet vaihtavat yllättäen suuntaa. Entistä nopeammat vaiheittaiset suljin- ja peilimekanismit lyhentävät merkittävästi etsimen kuvan katkoja nopean sarjakuvauksen aikana. Voit lisätä tarkkuutta entisestään yhdistämällä D5:n SPORT VR -tilaa tukevaan ammattitasoiseen NIKKOR-objektiiviin, kuten AF-S NIKKOR 600mm f/4E:hen tai AF-S NIKKOR 500mm f/4E:hen. SPORT VR -tila takaa myös etsinkuvan vakauden nopeaa liikettä seurattaessa. Käyttämällä D5:tä yhdessä näiden objektiivien kanssa voit ikuistaa nopeasti ja ennakoimattomasti liikkuvat kohteet ennennäkemättömän sujuvasti.

PÄIHITÄ MUUT UUSIEN MITTAUS- JA KUVAKENNOJEN ANSIOSTA

D5:n kuvausvoima tuottaa valloittavan elämyksen. Uusi 20,8 megapikselin FX-koon CMOS-kuvakenno ja 180 000 pikselin RGB-mittauskenno takaavat uskomattoman tarkan kohteiden tunnistuksen ja kuvien yksityiskohtaisuuden. Kameralla saat kuvan otettua myös nopeatempoisia urheilutapahtumia sisätiloissa kuvattaessa. Kuva on myös värisävyiltään entistä täyteläisempi ja tarkempi. D5:n uusi 8,0 cm:n (3,2 tuuman), 2 360 000 pisteen nestekidenäyttö mahdollistaa tarkastelutilassa kosketustoimintojen käytön. Älypuhelimien veroisen reaktiokyvyn ansiosta tässä teräväpiirtonäytössä voi helposti tarkistaa ja valita tärkeimmät kuvat paikan päällä. Reaaliaikanäkymässä kosketustoiminnoilla voi vaihtaa tarkennuspistettä tai hakea valkotasapainon pistemittauksen esiasetetut tiedot kuvasta valitun alueen mukaan. Picture Control 2.0 mahdollistaa entistä tarkemman hallinnan helpottamalla parametrien määrittämistä valokuvia otettaessa tai videoita kuvattaessa. Tasainen-esiasetuksen suuri dynaaminen alue helpottaa jälkikäsittelyä, ja Yksityiskohtaisuus-asetus antaa hienosäätää yksityiskohtaisuuden astetta.

KUVAA PIDEMMÄLLE KUIN MITÄ SILMÄ NÄKEE, NIIN KIRKKAASSA AURINGONVALOSSA KUIN MYÖS ASTRONOMISESSA HÄMÄRÄSSÄ

D5 lisää mahdollisuuksia heikossa valaistuksessa kuvattaessa. Normaalin ISO-alueen 100–102 400 ja Nikonin historian suurimman laajennetun herkkyysalueen ansiosta voit huoletta koetella rajojasi. Kameran uusi EXPEED 5 -kuvaprosessori varmistaa ennennäkemättömän korkean kuvanlaadun normaalilla ISO-alueella. Uuden kennon 25 % suuremmalle pikselimäärälle optimoitu signaalinkäsittelyjärjestelmä takaa erinomaisen suorituskyvyn. Hienoa kohinaa vähennetään merkittävästi, ja jopa suurella ISO-herkkyydellä otettujen rajattujen kuvien laatu säilyy. Loistavan suunnittelutyön tuloksena ISO-alue voidaan nyt laajentaa vastaamaan ISO-herkkyyttä 3 280 000 Hi 5 -asetuksella. Näiden erikoiskäyttöön, kuten valvonta- ja turvallisuussovelluksiin, tarkoitettujen erittäin suurten ISO-arvojen ansiosta kuvia voidaan ottaa myös astronomisessa hämärässä, joka vastaa hämmästyttävän alhaista 0,001 luksin arvoa.

KOETTELE RAJOJA: LUO TERÄVÄPIIRTOISIA 4K-D-VIDEOITA

D5 on Nikonin ensimmäinen digitaalinen järjestelmäkamera, jolla voi kuvata teräväpiirtoisia 4K/UHD-videoita, ja se on videotoiminnoiltaan D4S:ää paljon joustavampi. 4K-videoita (3 840 x 2 160 pikseliä) 30p:n, 25p:n tai 24p:n taajuudella kuvattaessa voidaan käyttää alkuperäistä rajausta, joka takaa parhaan mahdollisen kuvanlaadun. Full HD (1080p) -videoita kuvattaessa tallennus on mahdollista jopa 50p:n tai 60p:n kuvataajuudella useissa kennon rajausmuodoissa, Full HD -rajaus mukaan lukien. M-tilassa kaikkien videotarkkuuksien ja rajaustilojen herkkyys voidaan asettaa ISO 100:sta aina Hi 5:een asti. Automaattista ISO-herkkyyssäätöä käytettäessä arvon voi asettaa ISO 200:sta aina Hi 5:een asti, ja myös suurimmat ISO-asetukset ovat määritettävissä. Kamerassa on laadukas HDMI-lähtö: jopa 4K-videot voidaan tallentaa kamerassa olevalle muistikortille tai viedä pakkaamattomana HDMI-muodossa 8-bittisessä 4:2:2 YCbCr -tilassa. HDMI-lähtö on käytettävissä kaikilla videotarkkuuksilla etäkuvauksen aikana.

NOPEUTA TYÖNKULKUA: NOPEA KUVIEN TALLENNUS JA NELJÄ KERTAA NOPEAMPI TIEDONSIIRTO

Entistä nopeampi, terävämpi ja helppokäyttöisempi D5 on suunniteltu käyttöelämyksen parantamista ajatellen. Koko päivän kuvaavien kuvatoimistojen kuvaajien palautteeseen perustuva kamera vähentää merkittävästi ammattilaisvalokuvauksen vaatimuksiin liittyviä stressitekijöitä. Ergonomisiin parannuksiin kuuluvat muun muassa muodoltaan selvemmin erottuvat painikkeet, jotka parantavat hallintaa etenkin etsimen kautta kuvattaessa. Uudet XQD-kaksoiskorttipaikat tukevat D5:n uskomatonta kykyä ottaa jopa 200 NEF (RAW) -kuvaa yhtenä sarjana ja varmistavat, että puskuri tyhjennetään välittömästi seuraavaa kuvasarjaa varten. Uusi USB 3.0 -portti mahdollistaa suurten tietomäärien nopean siirron, ja langaton sekä Ethernet-yhteys on nyt kaksi kertaa entistä nopeampi. Kameran rungon lisäksi on kehitetty myös Nikonin luovaa valaistusjärjestelmää, jonka SB-5000 nostaa uudelle tasolle. Tämä radioyhteyttä hyödyntävä uusi salamalaite parantaa Nikon-salamajärjestelmien toimintaa haastavissa olosuhteissa.